Pages Navigation Menu

XLV Muzički festival mladih Crne Gore

U organizaciji Muzičke škole Herceg Novi,održaće se XLV Muzički festival mladih Crne Gore, od 24. do 27.aprila 2018.godine. Takmičenje će se odvijati u Školi , galeriji “Josip Bepo Benković” i crkvi Sv.Jeronima. Kroz ponudu jedanaest različitih muzičkih disciplina, violina, viola, violoncelo, kontrabas, harmonika, gitara, klavirski duo, standardni kamerni duo, nestandardni kamerni duo, vokalni , vis duo i hor nastupiće 720 učesnika iz četrnaest osnovnih, pet srednjih crnogorskih muzičkih škola, kao i studenti  Muzičke akademije sa Cetinja.   Muzičku školu Herceg Novi  predstaviće 57 učenika , 13 solista  ( violina , violončelo, gitara) i 22 kamerna dua (klavirski duo, vokalni duo, kamerna dua sa i bez klavira). Sve takmičare ocenjivaće žiri  sastavljen od 68. članova iz redova istaknutih muzičkih pedagoga.
Ovu tradicionalnu muzičku manifestaciju pokrenula je Zajednica muzičkih škola 1973.godine, koja je tokom svih ovih godina predstavljala i afirmisala mlade umjetnike iz svih krajeva Crne Gore, od kojih su pojedinci stekli svjetsku slavu.
Festival se održava pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, Ministarstva prosvjete i Ministarstva kulture i Opštine Herceg Novi.
Organizujući ovaj događaj, Muzička škola Herceg Novi će na najbolji način proslaviti 69.godina postojanja. Tradiciju svojih prethodnika sa uspjehom i danas nastavljaju zaposleni i svakodnevnim zalaganjem doprinose razvoju Muzičke škole, koja je opravdala svoje djelovanje i stekla ugled kvalitetom svog postojanja.
U prostoru i vremenu u kojem je svakodnevnica iskušenja, svi mi zajedno darujemo mladim i talentovanim muzičarima “samo mogućnost” da pronađu svoj put kroz svijet umjetnosti.