Pages Navigation Menu

V Jazz Bay Herceg Novi festival

Ovogodišnji, peti po redu, Internacionalni Jazz Bay festival Herceg Novi održaće se 26. i 27. avgusta.

Tokom dva  festivalska dana, ljibitelji ove vrste muzike imaće priliku da uživaju u nastupima  poznatih džez muzičara iz  Amerike, Austrije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Prvo veče festivala, održaće se na “Trgu od muzike”, gdje će se publici predstaviti  pijanista Mikan Zlatković (SAD) sa bendom u sastavu: Miloš Grbatinić -bubnjevi (SRB), Branko Marković-kontrabas (SRB) , a kao gost večeri pridružiće se crnogorski gitarista   Miodrag  Šule Jovović .  Predgrupa ovom koncertu  biće omladinski   džez sastav iz Beograda, Cvetković & Nikičić .

 Pijanista  Matija Dedića  i New Quartet džez bend  iz Hrvatske, nastupiće drugo veče  festivala  u dvorani “Park”, a  ovom koncertu će prethoditi  džez trio  Dusha connection iz Austrije. Cijena ulaznica  za ovaj  koncert  je 2 eura.

Za sve zainteresovane mlade džeziste, programski sadržaj  festivala upotpuniće master class, 25.08. od 17:00, koji će održati  pijanista Mikan Zlatković ,  u prostorijama Muzičke škole Herceg Novi.

  Poslije oficijelnog  programa, posjetioci obje večeri festivala moći će da uživaju u Jam session,  koji se tradicionalno održava u “Stanici” na Škveru.

 Kao organizatori, i  u budućnosti ćemo voditi računa prvenstveno o kvalitetu programskih sadržaja i opštem karakteru festival. Nadamo se da ćemo  i ove godine skrenuti pažnju na festival i naš grad, koji će za ova dva dana biti mjesto jednog pravog “world music a moment”!