Pages Navigation Menu

Jazz u podne

Povodom Međunarodnog dana džeza, 30. aprila 2017. godine, Muzička škola Herceg Novi u saradnji sa crnogorskom nacionalnom komisijom za UNESCO, koja je podržala i fininsijski pomogla ovaj događaj, organizovaće koncert Jazz u podnena otvorenom “Stanica”-Škver.
     Prvi Međunarodni dan džeza održan je u sjedištu UNESCO u Parizu u aprilu 2012. godine, i od tada se slavi širom svijeta.
Crna Gora obilježava ovaj Međunarodni praznik od njegovog ustanovljavanja kao i Muzička škola Herceg Novi, koja se takođe uključila 2012. godine u proslavi ovog dana.
      Poštovaoci džeza imaće priliku da 30.aprila, u neđelju, prisustvuju džez koncertu Sanje Raičković-vokal, i benda u sastavu: Ivan Aleksijević-klavir (Srb),  Martin Đorđević-bubnjevi (Srb), Milivoje Pićurić-kontrabas (CG), Dragan Carlo Đorđević-gitara (CG). Specijani gost koncerta je novljanka Iva Kostić, koja je završila džez odsjek u Berkeliey-SAD.
Ovo je prilika da pozovemo sve ljubitelje džeza da nam se pridruže i da taj dan bude u duhu džeza u našem gradu i širom Crne Gore.