Pages Navigation Menu

Jazz festival Herceg Novi 2016

MUZIČKE ŠKOLE, MUZIČKE  AKADEMIJE

Poštovani,

 

Muzička škola Herceg Novi i NVO „Fortuna“ organizuju tri godine zaredom Jazz Summerfest sa nastupom svjetskim poznatim jazz muzičarima i internacionalnim programskim sadržajem radionica, namjenjen  uzrastima  od 15 do 28 godina .

Cilj festivala je otkrivanje, praćenje i afirmacija najboljih mladih nadarenih muzičkih talenata i njihovo  usavršavanje kroz  jazz radionice i koncertnu aktivnost.

Ovim putem vas obavještavamo da će se i ove godine u okviru Jazz Summer Montenegro Herceg Novi 2016, održati radionica Big Benda koju će voditi eminentni muzičar i profesor North Texas Univerziteta- Brad Leali.

Na ovaj način želimo da  okupimo što veći broj mladih jazz muzičara iz regiona koji bi činili Balkanski omladinski jazz orkerstar, i samim tim dobili šansu da rade pod dirigentskom palicom jednog od vodećih muzičara koji je dugi niz godina saradjivao sa Count Basie Big Bendom. Rdionice počinju 19. avgusta  2016 i završavaju se koncertom koji otvara Jazz Summer Montenegro Herceg Novi festival 24.avgusta 2016.

Zainteresovani učesnici, uzrasta izmedju 15 i 28 godina, moraju posjedovati vještine kao što su : čitanje partitura prima vista i osnovno poznavanje improvizacije.

Potrebno je do 10. juna 2016 poslati kućni video snimak na kojem kanditat dokumentuje vještine time što:

  • svira blues temu i  tri improvizovana korusa bluesa
  • čita s lista kompoziciju Čarli Parkera ( Donna Lee ili Anthropology ili Ornithology ili Confirmation)
  • Snimke poslati na sajt Muzičke škole Herceg Novi (link: jazz summerfest
  • Kotizacija je 150 e – žiro račun CKB 510 – 91625 – 63, ili uplata pri dolasku.

Sve potrebne informacije nalaze se na  sajtu Muzičke škole Herceg Novi (link: jazz summerfest)

Srdačno se zahvaljujem i upućujem lijep pozdrav.

Direktorica škole
Nađa Karadžić