Pages Navigation Menu

Međunarodno muzičko takmičenje “Slobomir” u Bjeljini

Na V Međunarodnom muzičkom takmičenju “Slobomir”, koje je održano od 11. do 14. maja 2017.godine u Bjeljini nastupilo je preko pedeset škola iz različitih zemalja : Hrvatske, BiH , Srbije, Makedonije, Slovenije, Češke, Rusije, Ukrajine, Italije i Crne Gore. Crnu Goru je prestavljala Muzička škola Herceg Novi . 
Učenica Vb razreda Anastasija Đaković u disciplini solo klavir  iz klase profesorice Mire Nikolić osvojila je drugu nagradu –  “Srebro”.
Iz klase profesorice klavira Irene Mijušković  učenica II razred Jelena Mandić u disciplini solo klavir – pretkategorija osvojila je prvu nagradu “Zlato” ,a učenici VIIb razreda Morris Mila i Morris Robert u disciplini klavirski duo osvojili su prvo mjesto sa najviše poena Laureat i u toj disciplini proglašeni  su apsolutnim pobjednicima.
Žiri je bio sastavljen od eminentnih stručnjaka, pijanista i profesora Muzičkih akademija iz regiona i evropskih zemalja.
U konkurenciji od 200 učesnika učenici su na najbolji način predstavili našu školu , grad Herceg Novi i državu Crnu Goru.