Pages Navigation Menu

Jazz Summer Montenegro – Biografije

Michael Supnick (Italija, SAD)

Trombonist, trubač, pjevač i aranžer, diplomirao je na Berkley College of Music iz Bostona (SAD). Živi u Italiji od 1986. godine i jedan je od istaknutijih muzičara New Orleans Jazz-a. Osnovao je Sweet Water Jazz Band 1996., učestvovao je u filmu Franka Nera “Forever Blues”, gdje je odsvirao sve numere na trombonu. Snimio je brojne autorske albume, komponovao za filmove i sarađivao u radio i TV emisijama sa poznatim italijanskim muzičarima i glumcima kao što su Renzo Arbore i Gigi Proietti.

Jelena Jovović

Rođena u Beogradu, studirala jazz pjevanje u Gracu, gdje je i diplomirala. Predaje u srednjoj muzičkoj školi “Stankovic” u Beogradu na jazz odsjeku. Pjevala je sa Big Band-om RTS-a po aranžmanima Duška Gojkovića i Branka Pejakovića. Nastupa u zemlji i inostransvu sa raznim jazz formacijama.

Filippo Rodolfi (Italija)

Bavi se jazz-om od mladih dana, profesor je klavira i autor kompozicija savremene muzike, koja je dobro predstavljena na albumu “Suite padana” . Piše i aranžira za Quartetto Denner. Predstavljao je Italiju na Toronto Jazz Festival 2008. godine, a već je imao prilike da posjeti Herceg-Novi, učestvujući na Guitar Art Summer Fest-u 2009. godine i na Jazz Festivalu Herceg-Novi 2013. godine. Istakao se kao umjetnički direktor konkursa Novara Jazz u ovih posljednjih 5 godina i pišući muziku za dokumentarne filmove, pozorišne predstave i radio emisije.

Branko Marković (Srbija)

Kontrabasista i solista u Big Band-u RTS-a preko 20 godina. Član je mnogih bendova na srpskoj jazz sceni od početka ‘80-tih godina. Svirao je sa poznatim svjetskim jazz muzičarima kao što su Chat Baker, Larry Coriel, Vito Giordano, Duško Gojković i Stjepko Gut. Takode je svirao u Big Bendu RTS-a sa sljedećim svjetskim imenima jazz-a: Clark Terry, Benny Golson, Alvin Queen, Steve Turre, Jerome Richardson i Randy Brecker. Jedan je od osnivača i umjetnički direktor Festivala North City Jazz u Kosovskoj Mitrovici i White Field Festivala u Bijelom Polju.

Miodrag Šule Jovović (Crna Gora)

Podgorički jazz gitarista predaje u umjetničkoj školi “Vasa Pavić”, Podgorica. Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a do hard bop-a i funk-a. Osnivač je Piva Jazz Band-a, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski jazz muzičari. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Nastupao je sa muzičarima internacionalnog kalibra, kao sto je François Jeanneau.

Zoran Ćele Ćetković (Crna Gora)

Bubnjar iz Nikšića, među najtraženijim studijskim bubnjarima u Crnoj Gori. U mlađim danima bio je jedan od osnivača nikšićkog rock band-a “Osma sila”. Nastupao je sa jazz klaviristom i pjevačem Nebojšom Markovićem iz Francuske. Svira sa Piva Jazz Band-om Šuleta Jovovića.

Pippo Corvino Quartet

PIPPO CORVINO (FILIP GAVRANOVIĆ) rođen je 1988. godine u Puli (Hrvatska, SFRJ). Počeo je svirati klasičnu gitaru sa devet godina. U Podgorici (Crna Gora) je završio nižu muzičku školu i prva dva razreda srednje u klasi profesora Nedeljka Pejovića, ostatak srednje je završio u klasi profesora Srđana Bulatovića i uporedo džez gitaru u klasi Milorada Šula Jovovića. 2007. godine upisuje klasičnu gitaru na cetinjskoj akademiji (Cetinje, Crna Gora) u klasi profesora Srđana Bulatovića koju u Novembru 2009. napušta. U Maju 2010. upisuje osnovene studije na Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti u Gracu (Austrija), odsjek džez gitara u klasi profesora Guido Jeszenszky gdje je i završio osnovne studije u junu 2014. godine. Pored Corvino Quarteta u sastavu Anıl Bilgen (klavir), Miha Koren (kontrabas) i Pietro Ricci (bubnjevi) i ostalih projekata sarađuje sa muzičarima poput: Cinzia Catania (Švajcarska), Morten Ramsbøl (Danska)…

Više o stvaralaštvu na: www.pippocorvino.wix.com/filipgavranovic

ANIL BILGEN rođen je 1989. godine u Ankari (Turska). Svoje prvo muzičko obrazovanje stekao je u devetoj godini kroz privatne časove klavira. 2000. godine primljen je na Hacettepe University Ankara State Conservatory, odsjek za klasični klavir u klasi İrema Bozkurta gdje je i diplomirao 2010. godine. Između 2009. i 2010. godine studirao je na konzervatoriju u Beču (Austrija) u klasi Rolanda Batika. Od 2010. do 2011. godine bio je član George “Skip” Gailes Quartet-a. Dobitnik je nagrade za najbolje džez izvođenje na JamzZ Competition takmičenju u Istanbulu 2011. godine. Iste godine primljen je na odsjek za džez klavir na Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti u Gracu u klasi profesora Olafa Polziehna gdje je i završio osnovne studije ove godine. Među istaknutim muzičarima sa kojima je sarađivao izdvajaju se: Joe Lovano, Jim Rotondi, Karlheinz Miklin, Morten Ramsbøl, Mike Richmond…

MIHA KOREN rođen je 1986. godine u Slovenj Gradcu (Slovenija, SFRJ). Završio je osnovne i postdiplomske studije na odsjeku za džez kontrabas na Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti u Gracu (Austrija). Bio je učesnik mnogih džez festivala poput Festival Lent, Port Townsend Jazz Festival, Targu Mures Jazz Festival kao i dio muzičkih projekata u Austriji, Mađarskoj, Rumuniji, SAD… Iza sebe ima iskustvo izvođača u filmskim i pozorišnim projektima. Dobitnik je slijedećih nagrada: The International Award za džez kompoziciju i najbolje izvođenje originalnog
djela sa Črt Remic Triom i The Internacional Jazz Downbeat Student Award 2014 za najbolji nastup.

PIETRO RICCI je rođen 1991. godine u Trstu (Italija). Počeo je svirati i studirati bubnjeve 2007. godine na privatnom institutu “Scuola di Musica 55” i “Art Piano Music School” u Trstu. 2011. započinje studije džez bubnjeva na Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti u Gracu (Austrija) u klasi Howarda Curtisa. Dobitnik je “Franco Rosso” nagrade 2012. godine tokom svojeg učešća na festival “Trieste Loves Jazz”.