Pages Navigation Menu

Biografije

Michael Supnick (Italija, SAD)

Trombonist, trubač, pjevač i aranžer, diplomirao je na Berkley College of Music iz Bostona (SAD). Živi u Italiji od 1986. godine i jedan je od istaknutijih muzičara New Orleans Jazz-a. Osnovao je Sweet Water Jazz Band 1996., učestvovao je u filmu Franka Nera “Forever Blues”, gdje je odsvirao sve numere na trombonu. Snimio je brojne autorske albume, komponovao za filmove i sarađivao u radio i TV emisijama sa poznatim italijanskim muzičarima i glumcima kao što su Renzo Arbore i Gigi Proietti.

Filippo Rodolfi (Italija)

Bavi se jazz-om od mladih dana, profesor je klavira i autor kompozicija savremene muzike, koja je dobro predstavljena na albumu “Suite padana” . Piše i aranžira za Quartetto Denner. Predstavljao je Italiju na Toronto Jazz Festival 2008. godine, a već je imao prilike da posjeti Herceg-Novi, učestvujući na Guitar Art Summer Fest-u 2009. godine i na Jazz Festivalu Herceg-Novi 2013. godine. Istakao se kao umjetnički direktor konkursa Novara Jazz u ovih posljednjih 5 godina i pišući muziku za dokumentarne filmove, pozorišne predstave i radio emisije.

Branko Marković (Srbija)

Kontrabasista i solista u Big Band-u RTS-a preko 20 godina. Član je mnogih bendova na srpskoj jazz sceni od početka ‘80-tih godina. Svirao je sa poznatim svjetskim jazz muzičarima kao što su Chat Baker, Larry Coriel, Vito Giordano, Duško Gojković i Stjepko Gut. Takode je svirao u Big Bendu RTS-a sa sljedećim svjetskim imenima jazz-a: Clark Terry, Benny Golson, Alvin Queen, Steve Turre, Jerome Richardson i Randy Brecker. Jedan je od osnivača i umjetnički direktor Festivala North City Jazz u Kosovskoj Mitrovici i White Field Festivala u Bijelom Polju.

Miodrag Šule Jovović (Crna Gora)

Podgorički jazz gitarista predaje u umjetničkoj školi “Vasa Pavić”, Podgorica. Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a do hard bop-a i funk-a. Osnivač je Piva Jazz Band-a, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski jazz muzičari. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Nastupao je sa muzičarima internacionalnog kalibra, kao sto je François Jeanneau.

Zoran Ćele Ćetković (Crna Gora)

Bubnjar iz Nikšića, među najtraženijim studijskim bubnjarima u Crnoj Gori. U mlađim danima bio je jedan od osnivača nikšićkog rock band-a “Osma sila”. Nastupao je sa jazz klaviristom i pjevačem Nebojšom Markovićem iz Francuske. Svira sa Piva Jazz Band-om Šuleta Jovovića.

Filip Gavranović Quartet

Diplomci Jazz Akademije u Graz-u (Austrija).

Filip Gavranović se istakao jos kao đak škole “Vasa Pavić” u Podgorici, kao član grupe “Baltazar”. Nastavio je studije u Gracu, gdje je i diplomirao. Nastupao je sa mnogobrojnim jazz formacijama, a nama će se predstaviti kao kompozitor i izvođač sopstvenih kompozicija.

Anil Biligen, klavirista, rođen je u Istambulu (Turska), diplomirao u Gracu. Član je kvarteta od osnivanja.

Miha Koren, basista, kompozitor i producent, rođen je u Ljubljani (Slovenija), diplomirao u Gracu.

Pietro Ricci, bubnjar, rodjen je u Trstu (Italija), diplomirao u Gracu i svirao sa mnogim jazz formacijama.

Jelena Jovović

Rođena u Beogradu, studirala jazz pjevanje u Gracu, gdje je i diplomirala. Predaje u srednjoj muzičkoj školi “Stankovic” u Beogradu na jazz odsjeku. Pjevala je sa Big Band-om RTS-a po aranžmanima Duška Gojkovića i Branka Pejakovića. Nastupa u zemlji i inostransvu sa raznim jazz formacijama.